Продукти:
• 700 г кестени
• 150 г захар
• 90 г масло
• 3 яйца
• малко ром
• 1 карамфил
• сметана
• олио за намазване
• брашно за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Нарязваме кестените по изпъкналата страна, сипваме ги в тава, напръскваме с вода и печем в слаба фурна 20 минути.
Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в леко подсолена вода, в която сме пуснали и карамфилчето. Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, рома и накрая разбитите на сняг белтъци.
Изливаме сместа във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна. Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...