Продукти:
• 700 г кестени
• 150 г захар
• 90 г масло
• 3 яйца
• малко ром
• 1 карамфил
• сметана
• олио за намазване
• брашно за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Нарязваме кестените по изпъкналата страна, сипваме ги в тава, напръскваме с вода и печем в слаба фурна 20 минути.
Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в леко подсолена вода, в която сме пуснали и карамфилчето. Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, рома и накрая разбитите на сняг белтъци.
Изливаме сместа във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна. Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...