Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. грис
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. нарязани бадемови или орехови ядки
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 250 г ароматен плод (ягоди, малини, боровинки)
• 1 к. ч. стафиди
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
На умерен котлон пържим в предварително сгорещеното масло гриса и ядките, докато станат златисти. Сваряваме във водата захарта и изчистените плодове, прецеждаме и претриваме през цедка.
Заливаме гриса с тази гореща течност, в която сме прибавили накрая и измитите стафиди. Варим още 5 минути, докато грисът поеме сиропа, като бъркаме непрекъснато.
Сваляме от котлона халвата и я покриваме с дебела кърпа, а върху нея слагаме капак. Задушаваме половин час, след което разронваме с лъжица. Завиваме я отново, докато изстине.
Поднасяме я поръсена с пудра захар.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...