Продукти:
• 500 г бутер тесто
• 250 г неосолена извара
• 100 г захар
• кора и сок от 1 лимон
• 1яйце
• нарязани плодове (най-добре праскови)
Начин на приготвяне:
От бутер тестото изрязваме 2 кори в зависимост от големината на тавичката, като едната трябва да е малко по-голяма от другата.
Приготвяме плънка от изварата, захарта, настърганата кора и сока от лимона.
В тавичката поставяме по-голямата кора и върху нея разстиламе изварената плънка. Върху изварата нареждаме нарязаните плодове и покриваме с другата кора.
Краищата на долната кора похлупваме върху горната. Намазваме с разбитото с малко вода или прясно мляко яйце и печем в умерена фурна при 220°С.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...