Продукти:
• 2 моркова
• 2 зелени чушки
• 1 тиквичка
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 ч.л. майорана
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 връзка зелен лук
• половин връзка магданоз
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на ивички, чушките на кръгчета, тиквичките - на кубчета. Ситно нарязания стар лук и чесъна изпържваме в горещото олио, наръсваме с червен пипер и прибавяме зеленчуците. Задушаваме с малко вода.
Слагаме нарязаните на парченца домати, сипваме още 1 ч.ч. вода и варим 10-15 минути. Прибавяме черния пипер и майорана, разбъркваме.
Нарязваме яйцата на четвъртинки или на дребни парченца и ги разпределяме в чиниите, наливаме гулаша и поръсваме със ситно нарязаните зелен лук и магданоз.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...