Продукти: (за 4 порции)
• 6-8 моркова
• 1 1/2 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите в малко подсолена вода, към която сме прибавили захарта и маслото. Отцеждаме, нарязваме ги на кръгчета и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Смесваме разбитите жълтъци с брашното и сипваме малко от морковения бульон, за да получим каша с гъстотата на боза. При непрекъснато бъркане варим соса, докато се сгъсти, след което подправяме с лимонов сок и сол и го сипваме върху морковите.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...