Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жили. Останалото зеле нарязваме на ситно и леко запържваме с 1 с.л. олио.
Нарязваме лука на ситно и го смесваме със сварения боб и почистения и измит ориз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън, докато оризът омекне. Отстраняваме от огъня и с тази смес завиваме в зелевите листа сарми.
Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат.
Отделно запържваме останалото олио с малко червен пипер. Разреждаме запръжката с малко от течността, в която са врели сармите. Наливаме тази застройка в тенджерата и доваряваме още десетина минути.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...