Кулинарни рецепти » Агнешки флейки на скара

 Агнешки флейки на скара

Продукти:

• 800 г агнешко месо от ребрената част
• половин пакетче краве масло
• 1-2 лимона
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, кимион, сол
• мас за намазване на скарата

Начин на приготвяне:

Нарязваме флейките от месото и ги почистваме от ципи и сухожилия. Остъргваме месото около края на реброто, за да не изгори при печенето, а оголената част покриваме с фолио. Леко изтъняваме флейките и ги наръсваме с черен пипер и кимион. Оставяме за 1 час на хладно.

Загряваме скарата и я намазваме с мас. Запичаме флейките от двете страни до лек загар със следи от решетките на скарата, като внимаваме да останат сочни. Посоляваме и ги сервираме топли с парченце масло и резенче лимон върху ситно нарязани лук, чесън и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало