Кулинарни рецепти » Джулбастия

 Джулбастия
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържолки
• 2-3 глави лук
• олио
• чесън
• люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпичаме на стара.

Намазваме готовите пържолки с чесън, счукан със сол. Поливаме ги с малко олио и поръсваме със ситно нарязания лук. Поднасяме ги веднага с по 1-2 люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало