Кулинарни рецепти » Джулбастия

 Джулбастия
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържолки
• 2-3 глави лук
• олио
• чесън
• люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпичаме на стара.

Намазваме готовите пържолки с чесън, счукан със сол. Поливаме ги с малко олио и поръсваме със ситно нарязания лук. Поднасяме ги веднага с по 1-2 люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало