Кулинарни рецепти » Кебапчета от свинско месо

 Кебапчета от свинско месо

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинска кайма
• 1 глава лук
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 филия стар бял хляб
• 1-2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
• олио за скарата

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата с настъргания на ситно ренде лук, яйцата, накиснатата в топла вода и добре отцедена филия хляб, сол, черен пипер и индийско орехче. Омесваме добре и оставяме каймата в хладилника 3-4 часа.

Сгорещяваме скарата и я намазваме с олио. С мокри ръце оформяме дълги кебапчета, които печем до равномерно поруменяване, като периодично ги обръщаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало