Кулинарни рецепти » Телешко месо на скара

 Телешко месо на скара

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го начукваме с кухненско чукче, така че да изтъним порциите до 5 мм дебелина.

Изпичаме ги от двете страни на скарата и ги слагаме в тенджерка заедно със ситно нарязания чесън, разтопеното краве масло, оцета, 1 к.ч. топла вода и сол на вкус.

Захлупваме тенджерката и задушаваме 45 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало