Продукти: (за 4 порции)
• 400 г овче сирене
• 200 г домати
• 80 г краве сирене
• 4 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушлета
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето и го разстиламе на дъното на глинен съд. Върху него разпределяме обелените и нарязани домати, ситно нарязаните люти чушлета и парченца масло. Захлупваме и задушаваме 10-15 мин на слаб огън.
Заливаме с яйцата, които сме разбили с 1 ч.ч. вода, захлупваме и продължаваме да задушаваме на тих огън, докато повърхността на ястието се оцвети златисто. Непосредствено преди да поднесем поръсваме червения пипер.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...