Продукти:
• 1 парче сланина
• 1 скилидка чесън
• 250 г овче сирене или кашкавал
• 2 ч.ч. тръпчиво бяло вино
• 1 щипка индийско орехче
• 1 1/2 чашка вишновка или ликьор
• 1/2 с.л. нишесте
Начин на приготвяне:
Натриваме съда първо със сланината, а после със скилидката чесън. Слагаме настърганото сирене или кашкавал, виното и индийското орехче - бъркаме на умерена температура, докато сиренето се стопи и стане като крем.
Накрая прибавяме разбърканото във вишновката или ликьора нишесте. Сгъстяваме ястието и го оставяме върху спиртника на масата.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...