Продукти:
• 1 парче сланина
• 1 скилидка чесън
• 250 г овче сирене или кашкавал
• 2 ч.ч. тръпчиво бяло вино
• 1 щипка индийско орехче
• 1 1/2 чашка вишновка или ликьор
• 1/2 с.л. нишесте
Начин на приготвяне:
Натриваме съда първо със сланината, а после със скилидката чесън. Слагаме настърганото сирене или кашкавал, виното и индийското орехче - бъркаме на умерена температура, докато сиренето се стопи и стане като крем.
Накрая прибавяме разбърканото във вишновката или ликьора нишесте. Сгъстяваме ястието и го оставяме върху спиртника на масата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...