Продукти: (за 4 порции)
• 4 средно големи картофа
• 400 г кайма
• 2-3 с.л. кетчуп
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре картофите. Всеки един увиваме в алуминиево фолио и печем 45 минути на 250 градуса.
Смесваме каймата с кетчупа, черния пипер и солта, оформяме 4 кюфтета и ги изпържваме.
Разрязваме картофите на две и по средата слагаме кюфте като сандвич. По желание може да гарнираме с кетчуп и горчица.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...