Продукти:
• 4 филийки ръжен или черен (типов) хляб
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 печен и обелен патладжан
• 2 с.л. зехтин
• 1/3 ч.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме чесъна върху препечените филийки хляб и ги редим в чиния. Разбиваме патладжана със зехтин, черен пипер и сол.
Мажем върху всяка филийка и отгоре слагаме сиренето.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...