Продукти:
• 150 г брашно
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. суха мая
• 1 ч.ч. вода
• 200 г шунка
• 100 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 1 стрък праз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко вода, разбъркваме я със захарта и малко брашно и я оставяме да втаса.
От останалото брашно, олиото, 1 ч.л. сол, лимоновия сок, втасалата мая, половин яйце и водата омесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора и я слагаме в тавичка, като намазваме кората отгоре и отдолу с половината разтопено масло. Леко я запичаме и я оставяме да изстине.
Нарязваме на ситно праза и го задушаваме в останалото масло.
Поръсваме изстиналата кора с галета и разстиламе върху нея смес от задушения праз, ситно нарязаната шунка, останалите яйца, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус. Запичаме отново във фурната. Нарязваме готовото предястие на квадрати или триъгълници.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...