Продукти:
• 6 хлебчета
• 1 к.ч. ориз
• 2 стрити твърдо сварени жълтъка
• 2 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 12 маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 1 ч.ч. вряща подсолена вода изсипваме ориза и варим, докато стане на каша. Оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Смесваме с жълтъците и бием като прибавяме капка по капка олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и много ситно настъргания лук.Подправяме с лимонов сок и черен пипер.
Разрязваме на две хлебчетата и мажем с приготвената смес. Украсяваме с по 1 маслина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...