Продукти:
• 4 филии бял хляб
• 1 резенче сланина
• половин глава лук
• 2 с.л. кайма или смлени изрезки от колбаси
• 1/2 ч.л. доматено пюре
• 1 пиперка от сурова туршия
• 1 с.л. мазнина
• праз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме на силен огън в сгорещената мазнина ситно нарязаните сланина и лук , каймата, доматеното пюре и ситно нарязаната пиперка.
Изваждаме с решетеста лъжица задушената смес и в останалата течност навлажняваме хлебните филийки. След това разпределяме върху тях сместа, поръсваме със ситно нарязания праз и с черен пипер и съвсем леко запичаме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...