Продукти:
• 500 г хляб
• 500 г пиперки
• 150 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме. Накисваме сиренето в студена вода, за да се обезсоли, след което го пасираме през сито. Постепенно при непрекъснато разбиване прибавяме размекнатото масло и прясното мляко.
С приготвения пастет намазваме тънко отрязаните и разделени напречно на две хлебни филийки. Отгоре слагаме парчета от опечените пиперки и кръгчета от твърдо сварените яйца. Украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...