Продукти:
• 150 г сирене ементал
• 2 връзки пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 100 г сметана за разбиване
• 4-5 филии бял хляб
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на ситно ренде. Почистваме и нарязваме ситно лука и магданоза и ги смесваме със сиренето и сметаната. Подправяме на вкус.
Върху дебели филии бял хляб нанасяме дебел слой от сместа и печем във фурната до позлатяване.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...