Продукти:
• 500 г хляб
• 250 г извара
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1-2 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло, докато стане пухкаво. Постепенно прибавяме изварата, млякото и сол на вкус. След това прибавяме червения пипер и твърдо сварените и ситно нарязани яйца.
С приготвения пастет намазваме тънко отрязаните и разделени напречно на две хлебни филийки. Украсяваме с кръгчета от доматите.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...