Продукти:
• 150 г кайма
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 франзела
• ким за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата, яйцата и настъргания кашкавал. Нарязваме франзелата на парчета широки 4-5 см и ги издълбаваме така, че да имат дъно.
Разпределяме сместа в образуваните вдлъбнатини и поръсваме с ким. Слагаме хлебните пънчета в умерено загрята фурна и печем до готовност.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...