Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 500 г млади тиквички
• 1 връзка лук
• 2-3 зелени чушки
• 2-3 домата
• 3-4 с.л. олио
• 100 г кашкавал
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещена мазнина, докато леко се позачерви. Прибавяме разцепения по дължина фасул, дребно нарязаните чушки и домати и ги запържваме. Поръсваме със сол и ситно нарязани магданоз и копър и разбъркваме.
Отделно изпържваме тиквичките, които сме нарязали на тънки филийки по дължина и сме посолили.
Нареждаме част от изпържените тиквички, върху тях разстиламе част от фасула, отново нареждаме тиквички, отново разстиламе фасул, а най-отгоре завършваме с тиквички. Между пластовете поръсваме с малко настърган кашкавал. Отгоре също поръсваме с настърган кашкавал и с малко олио.
Заливаме с 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна, докато омекне фасула.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...