Продукти:
• 1 кг тиквички
• 4 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 200 г сирене
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• половин връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките, обелваме ги и ги нарязваме на колелца. Нареждаме ги в намаслена тавичка, посоляваме и заливаме с олиото. Запичаме ги в умерено загрята фурна до зачервяване.
После ги заливаме с яйцата, които сме разбили заедно с киселото мляко и сме смесили с натрошеното сирене, счукания чесън и ситно нарязания копър. Допичаме във фурната, докато ястието хване златиста коричка.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...