Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 ч.ч. пресен зелен боб
• 1 к.ч. зелен грах
• 1 домат
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. ситно нарязана целина
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. ориз
• 3 с.л. настъргано сирене
• 1-1,5 л вряла вода
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вряща вода. Прибавяме ситно нарязаните моркови, целина и домати и продължаваме задушаването.
Заливаме с водата, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим 10 мин на тих огън. Добавяме граха, зеления фасул и ориза.
Когато продуктите се сварят, отстраняваме чорбата от огъня и поръсваме с настърганото сирене.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...