Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг тиквички
• 2 домата
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, копър
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките и отделяме сърцевината им. Нарязваме ги на парчета. Останалите зеленчуци нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и задушаваме лука, моркова и магданозения корен. Прибавяме тиквичките, наливаме 2 л вряла вода, посоляваме и сипваме доматите.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин.
Подправяме готовата чорба с киселото мляко и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Поднасяме я, поръсена с нарязани на дребно твърдо сварени яйца.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...