Продукти:
• 2 белтъка
• 1 ч.л. лимонов сок
• 160 г пудра захар
• 1 ванилия
• разноцветни захарни перлички за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок.
Размесваме пудрата захар с ванилията и я прибавяме равномерно към белтъчната маса. По желание може да оцветим целувченото тесто с различни цветове сладкарски бои (1 щипка боя размиваме в няколко капки вода).
Шприцоваме целувките върху хартия за печене и ги посипваме с цветни захарни пръчици. Печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...