Продукти:
• 2 белтъка
• 1 ч.л. лимонов сок
• 160 г пудра захар
• 1 ванилия
• разноцветни захарни перлички за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок.
Размесваме пудрата захар с ванилията и я прибавяме равномерно към белтъчната маса. По желание може да оцветим целувченото тесто с различни цветове сладкарски бои (1 щипка боя размиваме в няколко капки вода).
Шприцоваме целувките върху хартия за печене и ги посипваме с цветни захарни пръчици. Печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...