Продукти:
• 250 г краве масло
• 3 яйца
• 5 жълтъка
• 350 г брашно
• 150 г пудра захар
• 100 г кристална захар за разбиване на белтъците
• 50 г какао
• 200 г мармалад за слепване
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Маслото се оставя на топло, за да омекне, и към него се прибавят пудрата захар и какаото. Отделят се жълтъците, разбиват се и постепенно се прибавят към сместа. Разбиването продължава, докато се получи пухкава маса.
Петте белтъка се разбиват с кристалната захар и се разбъркват с маслената смес, като по малко се прибавя и брашното. Сместа се разбърква добре и от нея се шприцоват елепсовидни формички, които се нареждат в ненамазана или покрита с хартия тава. Пекат се в умерена фурна.
Изпечените бисквити се слепват по две с мармалад и се поливат с разтопения на водна баня шоколад.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...