Кулинарни рецепти » Листенца от лотос

 Листенца от лотос

Продукти:

• 500 г брашно
• 350 г захар
• 250 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 яйца
• 250 г бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Прибавяме изпечените и ситно нарязани бадеми, а след това – пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и оформяме от него руло с диаметър 3-4 см.

Оставяме го в хладилника 1-2 часа – най-добре в камерата. После нарязваме рулото на тънки филийки, които печем 5-6 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме сладките с капчици разтопен шоколад или мармалад.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало