Продукти:
• 4 белтъка
• 250 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Използваме напълно сух емайлиран съд, в който разбиваме охладените белтъци, като постепенно прибавяве захарта. Трябва да получим гъст сняг, който при обръщане на съда не се излива.
Шприцоваме целувки в застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние помежду им. Печем във фурна, загрята до 100 градуса.
Когато целувките бухнат, намаляме температурата на 60 градуса и ги допичаме (изсушаваме). Целувките са готови, когато могат да се отлепят от хартията.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...