Продукти:
• 2 яйца
• 200 г разтопено краве масло
• 180 г пудра захар
• 100 г смлени орехови ядки
• 1 к.ч. стафиди
• 4-5 счукани карамфилчета
• 1 малко индийско орехче
• 1 к.ч. ситно нарязани портокалови кори от сладко
• 400 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно маслото, орехите, стафидите, карамфила, настърганото индийско орехче, ситно нарязаните портокалови кори и накрая – брашното. Замесваме тесто, разточваме кора и изрязваме от нея парченца.
Оформяме от тестените парчета топчета, които нареждаме в намаслена тава и печем в умерена фурна. Внимаваме да не ги препечем. Тези бисквити са трайни и са по-вкусни, след като престоят.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...