Продукти:
• 2 банана
• 125 г бяла захар
• 125 г кафява захар
• 2 пакетчета краве масло
• 200 г брашно
• 2 ч.л. ванилова есенция
• 2 равни ч.л. сода бикарбонат
• 50 г какао
• 175 г овесени ядки
Начин на приготвяне:
Намачкваме бананите с вилица, прибавяме маслото, захарта и ванилията и разбиваме всичко на пухкава смес. Пресяваме брашното със содата и какаото и при непрекъснато биене го прибавяме към останалите продукти. Накрая прибавяме овесените ядки и разбъркваме.
Покриваме тестото и го оставяме в хладилника за 30 мин. После оформяме от тестото топчета с големината на орех и ги нареждаме на растояние в намаслена тавичка, като ги притискаме отгоре, за да станат плоски. Печем във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...