Продукти:
• 300 г течен мед
• 450 г пудра захар
• 200 г бадеми
• 50 г стафиди
• 650 г ръжено брашно
• 1 пакетче канела
• 30 г счукан карамфил
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 пакетче ванилия
• настърганата кора от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме на едро бадемите и стафидите и ги смесваме с брашното, ванилията и другите подправки. Разтваряме захарта в меда и изсипваме сместа в тестото. Добавяме и бакпулвера. Всичко омесваме добре.
Разточваме на кора и със стъклена чаша изрязваме кръгли бисквити. Подреждаме ги в намазана с олио тава и печем в умерена фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...