Продукти:
• 250 г брашно
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. захар
• 150 г краве масло
• 1 яйце
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Приготвяме тесто от ореховите ядки, захарта, брашното, кравето масло, яйцето,и какаото. Късаме парчета от тестото и ги оформяме на топчета с големината на орех.
Сплескваме топчетата между дланите си и ги нареждаме в намаслена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...