Кулинарни рецепти » Пролетен гювеч с агнешко месо в гювечета

 Пролетен гювеч с агнешко месо в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 4 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 1,5 пакетче краве масло
• червен пипер, сол

За заливката:

• 3 яйца
• 6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, като за кебап. Прибавяме ситно нарязаните лук, джоджен, магданоз и копър. Поръсваме със сол и червен пипер. Оставяме месото да престои около 30 мин, за да се подсоли и ароматизира равномерно, след което го разпределяме в гювечетата.

Отгоре слагаме парченца от маслото наливаме по малко топла вода. Захлупваме гювечетата и ги слагамет в гореща фурна. Когато месото омекне, заливаме гювечетата с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно. Печем още 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало