Кулинарни рецепти » Свински рулца с ориз и грозде

 Свински рулца с ориз и грозде

Продукти:

• 4 парчета свинско филе по 150 г
• 1 ч. л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. сух босилек
• 1ч.л. горчица
• 4 резенчета пушен бекон
• 2 с. л. ориз
• 4 картофа
• 1 глава броколи
• 500 г десертно бяло грозде
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с. л. сметана
• 2 с. л. бяло вино
• 1 ч. л. нишесте
• сол

Начин на приготвяне:

Оформяме парчетата филе на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер, босилек и ги намазваме с горчица.

Сваряваме ориза, прибавяме към него 1/3 от гроздето, нарязано на колелца, леко препържения бекон, малко от броколите. Посоляваме и разбъркваме.

Получената плънка разпределяме върху филетата и ги навиваме на стегнати рула. Завързваме ги с конец и ги подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги отгоре с олио и ги покриваме с фолио. Печем ги в силна фурна 30 минути, след това ги откриваме, намазваме ги още веднъж с олио и отново ги запичаме, докато получат кафеникава коричка.

Сваряваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги подправяме на вкус. Останалите гроздови зърна също разполовяваме. Накъсваме броколите на розички и ги задушаваме в 4 с. л. вода, 1 с. л. олио, чесъна и сол. С картофите, гроздовите зърна и броколите гарнираме рулата.

Приготвяме сос, като разбиваме нишестето с 1 ч. ч. студена вода и го слагаме на котлона да кипне. Прибавяме сметаната, виното и подправяме на вкус. Варим 3-4 минути и още докато е горещ, изливаме соса върху рулата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало