Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг агнешко месо от плешката или бутчето
• 2 връзки пресен лук
• 3 връзки магданоз
• 3 с.л. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го слагаме да се полусвари с малко вода. Когато възври, посоляваме.
Щом месото поомекне, го изваждаме. Слагаме го в тавичка, поръсваме с червен пипер и прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз. Заливаме с бульона от месото, опитваме на сол, поливаме с 2-3 с.л. олио и печем в умерена фурна, докато месото се зачерви, а сосът се сгъсти до каша.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...