Продукти:
• 750 г кайма смес
• 250 г телешка кайма
• 2 филии твърд хляб
• 2 яйца
• 1 маринована чушка
• 1 глава лук
• 50 г кашкавал
• 100 г маслини
• 125 мл течна сметана
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• задушен зелен фасул за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. Накисваме хляба във вода и отцеждаме. Нарязваме лука на ситно, а кашкавала и маслините - на кубчета.
Омесваме каймата с яйцата, хляба, маслините, кашкавала и нарязаните на ситно чушка и лук. Подправяме със сол и черен пипер и оформяме руло, което слагаме в тавичка, намазана с олио. Сипваме малко вода и печем 50-60 минути.
Кипваме сметаната със 125 мл вода. Сгъстяваме с малко брашно и след 1-2 минути сваляме от огъня. Подправяме със сол и пипер на вкус.
Сервираме рулото, нарязано на филийки, с гарнитура от задушен зелен фасул. Сосът поднасяме отделно.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...