Кулинарни рецепти » Панирано пиле по добруджански

 Панирано пиле по добруджански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. бяло брашно
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме или опичаме пилето. Нарязваме го на порции.

Забъркваме от брашното и малко вода рядко тесто за панировка. Посоляваме на вкус и прибавяме разтопеното масло, като не преставаме да разбиваме. Оставяме тестото да престои 30 мин. След това внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Потапяме пилешките порции в тази смес, посоляваме ги, поръсваме с черния пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Изваждаме изпържените парчета и ги оставяме да се отцедят, а в същата мазнина запържваме ситно нарязания магданоз. Поднасяме пилето, гарнирано с изпържения и отцеден магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало