Продукти:
• 2 малки зелки
• 2 домата
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка репички
• 5 с. л. варена царевица
• 1 шепа маслини
• 1 връзка магданоз
• 1 портокал
• 5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет (лимонов сок)
• сол
Начин на приготвяне:
Зелето нарязваме на тънки ивички. Претриваме леко със сол, прибавяме ситно нарязан магданоз и сипваме в кръгла салатна чиния.
Нарязваме доматите на кръгчета и оформяме розичка в центъра на салатата, запълваме средата с нарязания на ситно зелен лук.
Краставицата и репичките също нарязваме на кръгчета и аранжираме около домата, а помежду им подреждаме парченца портокал.
Прецедената царевица заедно с маслините редим последни, за да придадат завършен вид на салатата.
Посоляваме, поливаме с оцета и зехтина и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...