Кулинарни рецепти » Пъстра салата

 Пъстра салата

Продукти:

• 2 малки зелки
• 2 домата
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка репички
• 5 с. л. варена царевица
• 1 шепа маслини
• 1 връзка магданоз
• 1 портокал
• 5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет (лимонов сок)
• сол

Начин на приготвяне:

Зелето нарязваме на тънки ивички. Претриваме леко със сол, прибавяме ситно нарязан магданоз и сипваме в кръгла салатна чиния.

Нарязваме доматите на кръгчета и оформяме розичка в центъра на салатата, запълваме средата с нарязания на ситно зелен лук.

Краставицата и репичките също нарязваме на кръгчета и аранжираме около домата, а помежду им подреждаме парченца портокал.

Прецедената царевица заедно с маслините редим последни, за да придадат завършен вид на салатата.

Посоляваме, поливаме с оцета и зехтина и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало