Продукти:
· 1 зелена салата
· 1-2 стръка пресен лук
· 4 сочни круши
· 1-2 ч.л. лимонов сок
· 75 г сирене “Рокфор”
· 2 с.л. заквасена сметана
· 1 с.л. олио
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме крушите на тънки резенчета и ги напръскваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.
От листата на зелената салата правим подложка в салатиерата. Отгоре в кръг и ветрилообразно подреждаме крушите.
Разбиваме сметаната, подправяме с черен пипер и олио и разбъркваме с настърганото сирене. Разбъркваме добре дресинга и заливаме крушите. Отгоре наръсваме със ситно нарязан лук.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...