Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 2 жълтъка
• 20 малки лукчета
• 1/2 к.ч. оцет
• 2 бучки масло, колкото орех
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, запържваме го в половината масло, Щом се зачерви, посоляваме и прибавяме брашното. Продължаваме да пържим, докато брашното порозовее.
Наливаме бялото вино и врялата вода, слагаме черния пипер и завързаните на снопче корени за супа. Оставяме ястието да ври на слаб огън 15 минути.
Пускаме обелените малки лукчета и варим до готовност на месото.
Прецеждаме соса и застройваме с жълтъците, разбити с оцета. Прибавяме към него останалото масло.
Подреждаме месото в чинии, гарнираме със сварените лукчета и заливаме обилно със соса.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...