Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 2 жълтъка
• 20 малки лукчета
• 1/2 к.ч. оцет
• 2 бучки масло, колкото орех
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, запържваме го в половината масло, Щом се зачерви, посоляваме и прибавяме брашното. Продължаваме да пържим, докато брашното порозовее.
Наливаме бялото вино и врялата вода, слагаме черния пипер и завързаните на снопче корени за супа. Оставяме ястието да ври на слаб огън 15 минути.
Пускаме обелените малки лукчета и варим до готовност на месото.
Прецеждаме соса и застройваме с жълтъците, разбити с оцета. Прибавяме към него останалото масло.
Подреждаме месото в чинии, гарнираме със сварените лукчета и заливаме обилно със соса.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...