Кулинарни рецепти » Агнешко бутче с пъстра плънка

 Агнешко бутче с пъстра плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 300 г кайма /смес/
• 100 г пушена сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.

Смесваме каймата със сланината, нарязана на кубчета, ситно нарязаните яйца, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме.

Запържваме го в сгорещената мазнина. Щом се зачерви равномерно, започваме да наливаме по малко гореща вода, за да се задуши.

Когато месото е почти готово, прибавяме доматеното пюре и брашното, размити в 1 ч.ч. топла вода. Накрая подправяме соса с разбитото кисело мляко и опитваме на сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало