Продукти:
• 1 заек
• половин бутилка червено вино
• 500 г сушени сливи
• 60 г краве масло
• 60 г брашно
• 1 с.л. желе от френско грозде
• 2 с.л. оцет
• 2 дафинови листа
• 4-5 зрънца черен пипер
• мащерка,
• смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистения заек на порции, заливаме го със смес от виното и оцета, прибавяме мащерката, дафиновите листа и 5-6 зрънца черен пипер. Оставяме заека да се кисне 1 денонощие.
После подсушаваме порциите и ги изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме брашното.
Наливаме по малко вино и вода и връщаме месото. Прибавяме накиснатите и отцедени сливи, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме, докато месото омекне.
Преди поднасяне добавяме желето от френско грозде.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...