Продукти:
• 250 г спагети
• 3 скилидки чесън
• 100 г бекон
• 3 домата (може и от консерва)
• 2 с.л. олио
• 200 г леща
• 250 мл зеленчуков бульон от кубче
• 1 връзка магданоз
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно, а бекона на парчета. Нарязваме доматите на по-едри късове.
В тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него бекона. Сипваме чесъна и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме лещата и заливаме с горещия бульон. След като заври, варим 25 минути. Слагаме доматите и варим още 10 минути.
Отделно сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода според указанието на опаковката. Изсипваме ги в гевгир да се отцедят. Заливаме ги със соса и ги наръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган на ренде кашкавал.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...