Продукти:
• 250 г спагети
• 3 скилидки чесън
• 100 г бекон
• 3 домата (може и от консерва)
• 2 с.л. олио
• 200 г леща
• 250 мл зеленчуков бульон от кубче
• 1 връзка магданоз
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно, а бекона на парчета. Нарязваме доматите на по-едри късове.
В тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него бекона. Сипваме чесъна и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме лещата и заливаме с горещия бульон. След като заври, варим 25 минути. Слагаме доматите и варим още 10 минути.
Отделно сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода според указанието на опаковката. Изсипваме ги в гевгир да се отцедят. Заливаме ги със соса и ги наръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган на ренде кашкавал.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...