Кулинарни рецепти » Спагети с леща

 Спагети с леща

Продукти:

• 250 г спагети
• 3 скилидки чесън
• 100 г бекон
• 3 домата (може и от консерва)
• 2 с.л. олио
• 200 г леща
• 250 мл зеленчуков бульон от кубче
• 1 връзка магданоз
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лещата. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно, а бекона на парчета. Нарязваме доматите на по-едри късове.

В тиган сгорещяваме олиото и запържваме в него бекона. Сипваме чесъна и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме лещата и заливаме с горещия бульон. След като заври, варим 25 минути. Слагаме доматите и варим още 10 минути.

Отделно сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода според указанието на опаковката. Изсипваме ги в гевгир да се отцедят. Заливаме ги със соса и ги наръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган на ренде кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало