Кулинарни рецепти » Спагети, печени с праз

 Спагети, печени с праз

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г спагети
· 2 стръка праз
· 250 г домати
· 2 чушки
· 4 яйца
· 100 г кашкавал
· 1 ч.ч. сметана
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода.

Нарязваме праза на колелца и го прибавяме към спагетите 3-4 мин преди да ги свалим от огъня. Отцеждаме. Нарязваме доматите на кубчета, чушките - на ивички, а магданоза – на ситно.

Разбиваме яйцата и ги смесваме с настъргания кашкавал и сметаната. Прибавяме спагетите и зеленчука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме всичко в намаслена тавичка и печем 20 мин на 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало