Продукти: (за 4-5 порции)
· 450 г спагети
· 500 г домати
· 100 г маслини
· 2 малки патладжана
· 2-3 с.л. зехтин
· босилек, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените патладжани нарязваме на малки кубчета, посоляваме оставяме да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги изплакваме ги и ги подсушаваме. Пържим ги в сгорещения зехтин до равномерно поруменяване.
Прибавяме нарязаните на парченца маслини и пържим още 2-3 мин. Сипваме настърганите домати, посоляваме, поръсваме с черен пипер и босилек и варим на тих котлон, докато сосът се сгъсти. Бъркаме периодично.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разбъркваме с приготвената смес.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...