Продукти: (за 4-5 порции)
· 450 г спагети
· 500 г домати
· 100 г маслини
· 2 малки патладжана
· 2-3 с.л. зехтин
· босилек, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените патладжани нарязваме на малки кубчета, посоляваме оставяме да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги изплакваме ги и ги подсушаваме. Пържим ги в сгорещения зехтин до равномерно поруменяване.
Прибавяме нарязаните на парченца маслини и пържим още 2-3 мин. Сипваме настърганите домати, посоляваме, поръсваме с черен пипер и босилек и варим на тих котлон, докато сосът се сгъсти. Бъркаме периодично.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разбъркваме с приготвената смес.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...