Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 1-2 тиквички
· 3-4 моркова
· 1 с.л. наситнен магданоз
· 1 с.л. наситнен копър
· 1 с.л. нарязан естрагон
· 1 к.ч. зехтин
· 2 с.л. винен оцет
· 1 ч.л. горчица
· 1 к.ч. месен бульон
· лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме тиквичките и морковите на ивички и ги задушаваме в 1-2 с.л. зехтин. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме спагетите и зелените подправки и разбъркваме. Разпределяме сместа по чиниите за сервиране.
Загряваме останалия зехтин. Прибавяме оцета, бульона, горчицата и малко лимонов сок. Разбъркваме и заливаме спагетите с този сос.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...