Кулинарни рецепти » Спагети с моркови и тиквички

 Спагети с моркови и тиквички

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г спагети
· 1-2 тиквички
· 3-4 моркова
· 1 с.л. наситнен магданоз
· 1 с.л. наситнен копър
· 1 с.л. нарязан естрагон
· 1 к.ч. зехтин
· 2 с.л. винен оцет
· 1 ч.л. горчица
· 1 к.ч. месен бульон
· лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме тиквичките и морковите на ивички и ги задушаваме в 1-2 с.л. зехтин. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме спагетите и зелените подправки и разбъркваме. Разпределяме сместа по чиниите за сервиране.

Загряваме останалия зехтин. Прибавяме оцета, бульона, горчицата и малко лимонов сок. Разбъркваме и заливаме спагетите с този сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало