Продукти: (за 4 порции)
· 450 г спагети
· 12 сардини
· 250 мл зехтин
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· 50 г лешници
· 250 г стафиди
· 50 г галета
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтин и запържваме в него до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме счуканите лешници, накиснатите и отцедени стафиди и копъра, пържим още 1-2 мин, сваляме от котлона и посоляваме.
Разполовяваме сардините по дължина, овалваме ги в брашно и ги пържим в останалия загрят зехтин. Отцеждаме ги от мазнината върху салфетка.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме. Връщаме отцедените спагети на котлона, прибавяме лучената смес, затопляме и разбъркваме. Разпределяме ги в топли чинии. Подреждаме върху тях изпържените сардини и наръсваме с леко запържена галета.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...