Продукти: (за 4 порции)
· 250 г спагети /1/2 пакет/
· 1 глава броколи
· 3 с.л. зехтин
2 тиквички
3 скилидки чесън
· 2 с.л. краве масло
· 150 мл пилешки бульон
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, които бланшираме 4-5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги обливаме със студена вода.
Загряваме зехтина на умерен котлон и задушаваме 4 мин нарязаните на кубчета тиквички. Прибавяме маслото и счукания чесън и задушаваме още 2 мин, бъркайки периодично. Прибавяме броколите, обръщаме ги в мазнината и наливаме топлия пилешки бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме сместа да къкри още 3-4 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме със зеленчуците.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...