Продукти: (за 4 порции
· 500 г спагети
· 250 г телешка кайма
· 3 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 2 домата
· 2-3 скилидки чесън
· 1 морков
· 1 с.л. нарязани листа от целина
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме каймата и пържим, докато потъмнее. Сипваме обелените и нарязани домати, нарязания морков и ситно нарязаните листа от целина. Посоляваме и задушаваме 40 мин.
Смесваме със сварените спагети, разбъркваме и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...