Продукти: (за 4 порции
· 500 г спагети
· 250 г телешка кайма
· 3 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 2 домата
· 2-3 скилидки чесън
· 1 морков
· 1 с.л. нарязани листа от целина
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме каймата и пържим, докато потъмнее. Сипваме обелените и нарязани домати, нарязания морков и ситно нарязаните листа от целина. Посоляваме и задушаваме 40 мин.
Смесваме със сварените спагети, разбъркваме и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...